Lainaa

  • Heti tilille 24h
  • Helposti
  • Pienellä korolla
Trustpilot
Määrä 30 tuhansia
Laina-aika 30... 365 päivää
Korko 19,97 ...29,79 %

Kokonaiskuva FERRATUM

Trustpilot
Määrä 2,5 tuhansia
Laina-aika 180... 1825 päivää
Korko 6,90 ...19,80 %

Kokonaiskuva CREDIGO

Määrä 50 tuhansia
Laina-aika 365... 5475 päivää
Korko 4,00 ...20,00 %

Kokonaiskuva Sortter

Trustpilot
Määrä 10 tuhansia
Laina-aika 90... 1800 päivää
Korko 17,15 %

Kokonaiskuva BONDORA

Määrä 60 tuhansia
Laina-aika 365... 5479 päivää
Korko 4,00 ...20,00 %

Kokonaiskuva Axolaina

Määrä 3 tuhansia
Laina-aika 90... 1095 päivää
Korko 29,71 %

Kokonaiskuva LAINASTO

Trustpilot
Määrä 70 tuhansia
Laina-aika 365... 5475 päivää
Korko 4,50 ...20,00 %

Kokonaiskuva RAHALAITOS

Trustpilot
Määrä 60 tuhansia
Laina-aika 365... 6570 päivää
Korko 4,00 ...20,00 %

Kokonaiskuva TOP5CREDITS

Trustpilot
Määrä 50 tuhansia
Laina-aika 365... 5475 päivää
Korko 4,50 %

Kokonaiskuva ARKADIARAHOITUS

Trustpilot
Määrä 60 tuhansia
Laina-aika 365... 5475 päivää
Korko 4,19 ...20,00 %

Kokonaiskuva OMALAINA

Simon Creutz

Simon Creutz — Talousanalyytikko

Published

Tanja Jørgensen

Tanja Jørgensen — Aluetoimistopäällikkö, talousanalyytikko

Edited

Paras laina:
Yritykset: Lainan määrä:
BLUE FINANCE 1100 - 5000 €
FELLOW FINANCE 500 - 15000 €
MYLENDER 500 - 30000 €
EGE FINANCE 100 - 2800 €
HALINO 100 - 6000 €
BONDORA LAINA 500 - 10000 €

Mikä on laina?

Otsikon kysymys kuulostaa ensin yksikertaiselta ja periaatteessa näin se onkin, mutta siinä piilee lainan ottajalle vaaroja, jotka voi helposti välttää pienellä vaivalla. Ei välttämättä kannata hakea lainaa pankista, vaan lainan ottajan kannattaa perehtyä eri lainavaihtoehtoihin ja valita vasta sen jälkeen parhaimman lainan tarjoava yritys.

Yleisesti ottaen laina on eri osapuolten kesken tehtävä sopimus, jossa lainaaja tekee rahavelkasopimuksen rahoituslaitoksen kanssa. Perinteisesti rahoituslaitos on tarkoittanut pankkia, mutta tänä päivänä on varsinkin pienemmissä lainatarpeissa usein suoraviivaisempaa ja vähemmän byrokraattista valita muu lainaa tarjoava yritys ja saada lainaa verkosta heti tilille.

Lainan antajalle kyse on liiketoiminnasta, jossa lainoittaja saa tuloa lainalle määriteltävästä korosta ja lainan nostolle ja takaisinmaksulle mahdollisesti määriteltävistä kuluista. Koron suuruus sovitaan lainan ottajan kanssa ja lainan ottajan tulee hyväksyä myös muut kulut maksettavaksi. Lainan hakijan on ymmärrettävä kaikki hänelle maksettavaksi tulevat kulut. Lainan vakuutena voidaan käyttää jotain omaisuutta, jotta saa lainaa pienellä korolla, kuten asuntoa tai sitten laina myönnetään vakuudettomana. Lainan ottajan on jälleen ymmärrettävä, että vakuus voidaan realisoida lainoittajan toimesta, jos hän laiminlyö takaisinmaksut.

Edullisimman lainan löytämiseksi on lainan ottajan tärkeää tehdä vertailuja eri lainojen kesken tai käyttää lainojen kustannusvertailuun erikoistunutta palvelua.

Pikavippejä koskevat uudet lainsäädännöt Suomessa

Uusi kulutusluottoja koskeva laki astui voimaan vuonna 2020. Uusi laki koskee pikavippien ja kulutuslainojen korkokattoja. Eri lainoja valvovat muun muassa kuluttajansuojalaki ja korkolaki. Korkojen katto on nykyisin korkeintaan 10 %. Ennen luoton suuruus sai olla 20 %. Eri lisäkustannukset, kuten tilinhoitomaksut ja avausmaksut, saavat olla korkeintaan 0,01 % lainasummasta päivässä. Lainoja ei myöskään saa suoramarkkinoida. Tämän muutoksen pyrkimyksenä on auttaa ehkäisemään korkojen ja lainojen kertymistä, sekä auttaa lainanhakijoita lainan takaisinmaksujen kanssa ja saamaan luottotiedot takaisin nopeammin.

Kulutusluotto heti: Lainan hakeminen

Jokainen voi hakea Solida lainaa netistä heti tilille oman tarpeensa mukaisesti alkaen sadan euron lainoista aina kymmeniin tuhansiin euroihin asti. Lainan hakeminen on aina maksutonta. Parhaimmassa tapauksessa voi saada lainaa heti tilille välittömästi hakemuksen tehtyään. Lainan haku onnistuu verkossa 24/7 eli käytännössä milloin vain sinulle parhaiten sopii.

Ennen lainan hakemista on kuitenkin syytä miettiä tarkkaan kuinka paljon oikeasti tarvitsee lainaa. Hae lainaa vain tarvittava summa. Suurempi laina on suurempi riski luotonantajalle, joten sen kustannukset voivat olla kalliimmat. Luonnollisesti takaisinmaksukyky on toinen tärkeä seikka, joka jokaisen lainanhakijan on itselleen tärkeä määrittää. Lainoittajat tekevät omat selvityksensä hakijasta ja luokittelevat riskiä sen mukaan. Mikäli hakija koetaan riskipitoiseksi, esimerkiksi maksuhäiriömerkinnän vuoksi, saattaa lainalle määriteltävä korko olla suurempi kuin vakavaraisemmalla ja ilman häiriömerkintää hakevalla lainaajalla.

Lainan myöntäminen

Löydettyäsi sellainen lainanantajan, joka vastaa tarpeitasi, antaa parhaimmat lainaehdot ja myöntää lainaa jokaiselle, on vielä tarkistettava että lainan myöntämisen ehdot täyttyvät hakijan osalta. Rahoituslaitokset ovat näistä asioista tarkkoja ja seuraavien ehtojen on käytännössä täytyttävä, ennen kuin lainaa netistä saa:

  • Vähintään 18 vuotta täyttänyt täysi-ikäinen hakija tai joissain tapauksissa vanhempikin – usein myös hakijan iän yläraja on määritelty 75 - 80 vuoteen

  • Maksukykyisyys lainan hoitamiseen

  • Luottotietomerkintöjen kunnossa oleminen

  • Suomen kansalaisuus tai vähintään suomalainen henkilötunnus ja edellytyksenä saada lainaa verkossa on myös sähköiseen tunnistautumiseen tarvittavat tunnukset

  • Virallisen kotipaikkakunnan on sijattava Suomessa

Mikäli lainahakemuksesi hylätään, kannattaa vielä olla yhteydessä asiakaspalveluun ja neuvotella asiasta tarkemmin. Joskus on mahdollista saada kuitenkin netistä lainaa, kun osoittaa hoitaneensa vanhat velat ja huolehtineensa maksukyvystään.

Lainan takaisinmaksu

Lainan takaisinmaksu alkaa yleensä välittömästi lainan saamisen jälkeen ja sen voi maksaa takaisin osissa, kertasummana, tai sopimuksen mukaisesta. Luottoa lyhennetään kuukausierissä ja näiden erien suuruus määritellään heti lainanhakuhetkellä. Lainan takaisinmaksu taas tapahtuu yleensä pankkisiirrolla tai korttimaksulla. Lainanhakijan olisi aina sovittava lainan takaisinmaksusta ja sen yksityiskohdista luottolaitoksen kanssa lainan hakemisen yhteydessä. Laina on hyvä vaihtoehto äkillinen rahantarpeen iskiessä esimerkiksi kodinkoneen hajotessa. Lainanhakijan olisi kuitenkin aina varmistettava, että hän on kykenevä maksamaan lainaeränsä takaisin.

Lainavaihtoehdot ja niiden erot

Markkinoilla on useita erilaisia lainatuotteita. Jokaiselle lainanhakijalle löytyy varmasti se oikea laina ja erilaisia lainatyyppejä kannattaakin vertailla huolellisesti. Tässä viisi yleisintä verkosta haettavissa olevaa lainatuotetta:

  • Pikavippi

    Pikavippi on nimensä mukaisesti nopea ja joustava laina, joka maksetaan yleensä välittömästi hakijan tilille. Tämänkaltainen laina on usein haettavissa jopa tekstiviestillä, eli sen hakuprosssi on huomattavasti helpompi kuin muiden lainojen. Pikavipin hakijan olisi aina pidettävä mielessä, että pikavipin takaisinmaksuaika on muita lainoja lyhyempi ja että sen korot voivat olla varsin korkeat.

  • Joustoluotto

    Joustoluotto toimii aivan kuten luottokortti. Kun hakijalle on myönnetty joustoluotto, voi hän käyttää ja nostaa tätä lainaa aina tarvittaessa. Joustoluoton takaisinmaksu tapahtuu sopimuksen mukaisesti yleensä kuukausierissä ja siitä koituu hakijalle kuluja vain, kun hän nostaa rahaa. Tämänkaltainen luotto on hyvä ratkaisu henkilöille, jotka haluavat nostaa rahaa osissa. Kun hakija on maksanut luoton takaisin, hän voi jälleen uudelleen käyttää luottoa ilman, että hän joutuu tekemään uuden hakemuksen.

  • Kulutusluotto

    Kulutusluotto on yksi suosituimmista lainoista. Kyseessä on kiinteä rahasumma, joka haetaan yleensä jotain isompaa kertahankintaa, kuten esimerkiksi auton ostoa, remonttia tai talon ostoa, varten. Kulutusluoton takaisinmaksu tapahtuu yleensä kuukausierissä, ja koska kyseessä on usein varsin suurikin summa, sen takaisinmaksuaika on yleensä useita vuosia. Hakijoiden olisi aina sisällytettävä lainasuunnitelmiinsa muitakin kustannuksia, kuten tilinhoitomaksuja ja vuosikorkoja, joiden suuruus riippuu luottolaitoksesta.

  • Lainat ilman vakuuksia

    Vakuudettomaan lainaan ei tarvita takaajia tai vakuuksia. Luottolaitos voi myöntää lainanhakijalle vakuudettoman lainan, jos hakijalla on puhtaat luottotiedot, sekä säännölliset, riittävät tulot. Jos hakijalla on maksuhäiriömerkintöjä luottotiedoissa tai jos hänellä ei ole säännöllisiä tuloja, voi hän tarvita takaajan. Erilaisten vakuudettomien lainojen kirjo on varsin kirjava ja ne on mahdollista saada aivan yhtä helposti ja nopeasti kuin esimerkiksi pikalainat ja kulutusluotot. Vakuudettoman lainan takaisinmaksu tapahtuu yleensä kuukausierissä, ja hakijan on maksettava lainan lisäksi korkoa.

  • Vertaislaina

    Vertaislaina on yksityishenkilön myöntämä laina. Se muistuttaa siis perinteistä lainaa, mutta sitä ei myönnä raha- tai luottolaitos, vaan yksityinen henkilö. Lainan myöntävät yksityishenkilöt saavat siis ajan myötä lainoistaan tuottoa, kun hakija maksaa lainaa korkoineen takaisin. Lainanhakija sitoutuu maksamaan lainan ajallaan ja korkoineen takaisin vertaislainan antaneelle henkilölle.

Miten valita oikea lainatuote?

Lainaajalle on tärkeää ymmärtää eri lainatuotteiden erot. Ihan ensimmäiseksi lainaajan tulee miettiä minkä tyyppinen laina on paras vaihtoehto omaan tarpeeseen. Pikavippi voi olla hyvä, jos tarve on saada lainaa nopeasti ja summa on pieni. Joustoluottoa kannattaa harkita, jos tietää että lainalle voi olla takaisinmaksun jälkeen uudestaan tarvetta ja joustoluoton avulla sen saa helposti. Toisaalta kannattaa tehdä kustannusvertailuja jotta ei maksaisi turhaan – kenties vertaislainaa onkin saatavilla sijoittajilta poikkeuksellisen edullisesti.

Vertailun tekemisen tärkeys korostuu lainatuotteen valinnassa. Tätä varten on myös luotu lainavertailusivustoja ja lainoja puolestasi kilpailuttavia sivustoja, joita kannattaa hyödyntää.

Kuusi tärkeää asiaa – Lainanhakijan muistilista:

Lainanhakijan tulee muistaa käydä läpi monia tärkeitä asioita ennen kuin tekee minkäänlaista valintaa lainansa suhteen. Alle on kerätty kuusi tärkeintä pääkohtaa ja selitetty miten nämä asiat tulee huomioida lainaa hakiessa.

Millainen lainatuote on paras mahdollinen juuri sinulle?

  1. Omat lainatarpeet voivat olla hyvin erilaisia eri tilanteissa. Jokaisen lainanottoa harkitsevan tulee tarkkaan määritellä kohde, johon lainaa haetaan. Yleensä tämä on suhteellisen helppoa kun kyseessä on jokin tarpeellinen tuote, esimerkiksi uusi pesukone hajonneen tilalle tai äkillinen pienlainana tarve hyvän ystävän häälahjaa varten tai muu vastaava.

  2. Pikavippi sopii pieniin hankintoihin, jotka täytyy tehdä nopeasti. Saat lainaa heti tilille 24h eli milloin vain, mutta siinä kustannukset voivat olla korkeat ellei sitä pysty maksamaan nopeasti takaisin. Isompaan hankintaan puolestaan kulutusluotto tarjoaa kustannustehokkaamman vaihtoehdon. Joissain tapauksissa jatkuva joustoluotto on parempi valinta säännölliseen käyttöön jos esimerkiksi tietää pitkin kesää tarvitsevansa usein pieniä lainoja. On turhaa ja kallista silloin hakea aina uutta pikavippiä.

  3. Käytä aikaa sopivan lainatuotteen valintaan, sillä se kannattaa taloudellisesti. Oikealla valinnalla säästät pitkässä juoksussa selvää rahaa.

Kertalaina 200: Millaisen lainasumman tarvitset

  1. Kun sopiva lainatuote on valittu, on yhtä tärkeää miettiä, paljonko saan lainaa. Lisälainan hakeminen on aina lisäkustannus. Lainaajan ei kannata joutua tilanteeseen, jossa haettu lainasumma ei riitäkään vaan joudutaan joko pyytämään samalta lainaajalta lisärahoitusta tai hakemaan kokonaan uutta erillistä lainaa. Useat lainat eri lainaajilta voivat helpommin johtaa tilanteeseen, jossa huomataan, ettei oma takaisinmaksukyky olekaan riittävä ja lainojen maksut alkavat erääntyä. Pahimmillaan voi seurata luottotietojen menetys, jos jonkin lainan takaisinmaksu viivästyy.’

  2. Yhtä lailla oikean summan valinnalla vältät maksamasta turhia kuluja, jotka aiheutuva liian suuresta lainasta. Ei ole välttämättä järkevää ottaa isoa lainaa pelkästään varmuuden vuoksi. Tämä varmuus voi kostautua turhina korko- ja lainankäsittelykuluina.

  3. Oikean lainasumman valinta on toisinaan kuin veteen piirretty viiva. Jos harkinnassa on selkeä tuoteostos, on helppo valita summa, joka vastaa tuotteen hintaa. Mutta kun esimerkiksi haetaan lainaa remonttiin, voi tullakin yllättäviä lisäkuluja kesken remontin, jotka pitää myös kattaa lainalla. Siksi mahdollisimman tarkkaan miettimällä lainan suuruutta voi säästää niin rahaa kun otat lainaa sen verran kuin tarvitset.

Millainen takaisinmaksuaika kannattaa valita

  1. Yksi yleisimpiä liian vähälle huomiolle jääviä asioita on aikajänne, jolla laina maksetaan takaisin. Suuri kuukausierä houkuttaa, sillä se tulee hieman halvemmaksi korkokulujen osalta ja ainahan lainasta on mukava päästä nopeammin eroon, eli nopea takaisinmaksuaika on myös psykologinen valinta. Liian lyhyen takaisinmaksujanan valinnassa piilee kuitenkin huomatta riski liian suuresta kuukausierästä. Omaa taloutta ja kulutusta ei pidä laskea liian tiukaksi. Jos kuukausierä lasketaan niin, että siitä juuri ja juuri selvitään, on tehty väärä päätös. Rahaa tulee jäädä reilusti käytettäväksi myös lainanlyhennyksine jälkeen. Pidemmällä lainan takaisinmaksuajalla tämä on mahdollista toteuttaa.

  2. Mikäli valittuasi pidemmän lainan takaisinmaksuajan huomaat, että rahaa jää säästöön, tarjoavat yleensä kaikki lainaajat mahdollisuuden tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä tai maksaa nopeasti lainaa pois ennenaikaisesti. Tämä mahdollisuus on hyvä tarkistaa aina, kun haet netistä lainaa. Tätä optiota käyttäessä saat saman hyödyn kuin jos maksaisit korkeampaa kuukausierää, mutta säilytät turvallisuuden kertyvän vararahaston turvin. Jos vararahastolle ei näytä tulevan muuta tarvetta, on se ilman muuta hyvä käyttää lainan ennenaikaiseen pois maksuun.

Mikä on todellinen lainatarpeesi

  1. Tässä vaiheessa on hyvä muistuttaa itseään, miksi on päätynyt kertalaina 200-luoton hakemiseen ja onko se aivan välttämätöntä. Verkosta lainaa pienellä kuukausierällä on aina tarjolla ja sitä saa nopeasti. Ei ole kuitenkaan kenenkään etu, että lainaa otetaan turhaan. Lainaajatkin halaavat mieluummin asiakkaita, jotka ovat tyytyväisiä palveluun eikä sellaisia, joille jää huono muisto turhasta lainan ottamisesta ja siitä seuranneista kuluista.

  2. Toisinaan voi olla parempi lainaajalle, jos rahantarpeen saa tyydytettyä muulla tavalla kuin hakemalla netistä lainaa. Tällaisia keinoja voisi olla ylitöiden tekeminen tai hankkimalla toinen sivutyö esimerkiksi viikonlopputyöksi, kunnes tarvittava rahamäärä on saatu säästettyä.

Pystytkö hoitamaan takaisinmaksun ajallaan ja ongelmitta

  1. Lainojen hoitamatta jättäminen on nopea tie turmioon. Lainaajan on oltava varma, että pystyy omassa elämäntilanteessaan huolehtimaan lainojen takaisinmaksusta. Pikavipin ottajalla täytyy olla selvää, että pikalainan takaisinmaksuun on lähitulevaisuudessa rahat saatu jostain. Pidempiaikaista luottoa hakevan tulee miettiä miten takaisinmaksu hoituu vielä kolmen tai viiden vuoden jälkeen, jos laina on otettu usean vuoden kestävällä takaisinmaksuajalla. Lainaajalla tulisi aina olla jokin varasuunnitelma, miten lainanlyhennykset hoidetaan esimerkiksi työpaikan yllättävän menetyksen jälkeen. Vaikka lainoittaja ei välttämättä vaadi vakuuksia, on lainan ottajalla hyvä olla jotain, minkä voi tarvittaessa muuttaa rahaksi ja hoitaa tämän rahan avulla lainanmaksuvelvoitteet.

  2. Luottotietojen menetys maksamattomien lainojen vuoksi on asia, johon kannattaa suhtautua vakavasti. Sillä voi olla kauaskantoiset seuraukset, joten lainaajan on huolehdittava takaisinmaksukyvystään kaikissa tilanteissa.

Lainan maksamatta jättämisen seuraukset

  1. Edelliseen kohtaan eli takaisinmaksukykyyn liittyen on lainaajan ymmärrettävä riskit, jotka voivat realisoitua lainan maksamatta jättämisestä. Laina on aina maksettava takaisin. Maksamaton laina seuraa sinua hautaan asti ulosoton kautta.

  2. Kun otat lainaa, hyväksyt siihen liittyvät lainaehdot. Älä jätä näitä lainaehtoja lukematta ja ymmärtämättä. Jos jotain ei ymmärrä, on siitä kysyttävä lainan tarjoajan asiakaspalvelusta. Hyväksytty lainatarjous on sitoumus myös lainan takaisinmaksamisesta.

  3. Ensimmäinen seuraus lainan hoitamattomuudesta on lisäkustannus, joka aiheutuu maksumuistutuksista. Näistä voi nopeasti kertyä suuri summa. Seuraavassa vaiheessa lasku siirtyy perintään ja perintätoimisto voi alkaa vähentämään velkaa ottamalla osansa palkasta tai muista tuloista. Käytännössä samalla lainaaja menettää luottokelpoisuutensa ja saa merkinnän luottohäiriörekisteriin. Tällä merkinnällä on vaikutusta esimerkiksi vuokra-asunnon saamiseen ja puhelinliittymän avaamiseen. Harva haluaa vuokrata asuntoaan henkilölle, jolla luottotiedoissa maksuhäiriömerkintä ja puhelinoperaattorit käytännössä kieltäytyvät avaamasta normaalia puhelinliittymää, vain ennakkoon maksettu liittymä jää luottotietonsa menettäneen vaihtoehdoksi.

Edellä läpikäydyt kuusi kohtaa kannattaa lukea huolella ja käydä mielessään niissä käsitellyt asiat. Tämän jälkeen sinun on helpompi tehdä päätöksiä ja löytää juuri oikea lainaratkaisu tarpeisiisi.

Hae Suomen edullisinta lainaa verkosta avullamme

Tehtyäsi päätöksen lainan hakemisesta, tutustu sivuihimme rauhassa. Löydät meidän avullamme lukuisia eri vaihtoehtoja, joista varmasti löydät vaihtoehdon, mistä lainaa hakea. Käytä tarkkaa harkintaa ja valitse esittelemistämme lainan tarjoajista omiin tarpeisiisi sopiva. Olemme keränneet sinulle parhaat lainantarjoajat tälle sivustolle, jotta sinä saisit parhaan ja edullisimman lainan. Saat kauttamme haettu Suomen edullisinta lainaa!

Laina Finance muissa maissa

  • Kviklån i Danmark Laanius — Laanius
  • Låna pengar på Sverige SmsLanSnabb — SmsLanSnabb
  • Låne penger i Norge Smalan Norge — Smalan Norge
  • Geld lenen in Nederland Geldlenen-Spoed — Geldlenen-Spoed

Usein kysytyt kysymykset

📌 Mikä pankki myöntää helposti lainaa verkosta?

Lainan hakeminen on tänä päivänä todella helppoa verkon välityksellä. Ei enää kammottavia kohtaamisia pankkivirkailijan kanssa – nyt voit hakea lainaa kotisohvalta käsin. Lendosta saat lainaa heti tilille 24h muutamalla klikkauksella. Lendo vertailee puolestasi useita lainantarjoajia ja saat lainatarjoukset sähköpostiisi, minkä jälkeen valitset niistä tarpeisiisi parhaiten sopivan. Helppoa!

📌 Milloin lainaa kannattaa aloittaa lyhentämään?

Lainaa kannattaa aloittaa lyhentämään heti. Ferratumin ehtojen mukaan lainan takaisinmaksun suuruus on aina vähintään 40 euroa kuukaudessa ja takaisinmaksuaika alkaa heti lainan myöntämisen jälkeen. Noudatathan aina rahoituslaitoksen ehtoja. Näin vältyt ongelmilta, kuten maksumuistutuksilta tai pahimmassa tapauksessa luottohäiriömerkinnöiltä.

📌 Pieni laina: Mitä jos en lyhennä lainaa?

Lainan lyhentämättä jättäminen on vastoin Lendon ehtoja. Mikäli et lyhennä lainaa, saat ensin maksumuistutuksen, minkä jälkeen lasku siirtyy perintään ja mikäli sitä ei vieläkään makseta, menee lasku ulosottoon. Lisäksi laskun eli lainanlyhennyksen summa kasvaa jokaisessa vaiheessa siihen lisättävien kulujen vuoksi. Huolehdithan siis takaisinmaksukyvystäsi, kun haet lainaa netistä.

📌 Voiko työtön saada lainaa?

Tämä riippuu täysin luottolaitoksesta. Myöntämisen edellytyksenä on työsuhde tai eläke, jotta varmistetaan asiakkaan takaisinmaksukyky. Työttömänä et voi saada nopeasti lainaa luottolaitokselta. Mikäli rahan tarve on akuutti, voit aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluun ja selvittää, voiko työtön saada lainaa esimerkiksi takaajan avulla.

📌 Fiksulaina luottotiedottomalle: Voiko luottotiedoton saada lainaa?

Sivusto tarkistaa luotonhakijan luottotiedot ennen lainan myöntämistä. Tämä toimenpide suojelee sekä luotonhakijaa että rahoituslaitosta. Jos olet luottotiedoton, et välttämättä voi saada lainaa nyt. Sinun kannattaa olla yhteydessä rahalaitoksen asiakaspalveluun, jos haluat fiksulainan luottotiedottomalle tai selvittää, voiko luottotiedoton saada lainaa. Voi hyvinkin olla, että luottotietosi paranevat tiettyjen toimenpiteiden jälkeen, jonka jälkeen voit saada lainaa helposti.

📌 Lainaa jokaiselle: Onko mahdollista saada lainaa ilman tuloselvitystä?

Rahalaitos ei yleensä voi myöntää lainaa pienellä kuukausierällä ilman tuloselvitystä. Tämä tarkoittaa, että pikalainaa ei ole mahdollista saada ilman perusteellista tuloselvitystä. Lainan myöntävä taho haluaa aina tarkistaa hakijan tulotiedot, jotta he voisivat tehdä lainapäätöksen. Lainan hakemiseen vaikuttavia asioita ovat tulojen lisäksi lainanhakijan menot, eli esimerkiksi aikaisemmat lainat.

📌 Mitä pankki tarkistaa lainaa hakiessa?

Pankin on aina tarkistettava lainanhakijan muun muassa tulot ja menot. Tuloiksi lasketaan esimerkiksi palkkatyöstä ja eläkkeestä koituvat tulot. Menoihin lukeutuvat aikaisemmat lainat ja niiden lainaerät sekä muut kulut, kuten esimerkiksi vuokra. Vahvistautuminen tapahtuu yleensä hakijan verkkopankkitunnuksilla. Ilman hakijan henkilöllisyyden vahvistamista rahalaitos ei voi tehdä päätöstä siitä, voiko hakijalle myöntää kulutusluottoa heti.

📌 Onko mahdollista saada lainaa pankista ilman takaajia pienellä korolla?

Perinteisen pikalainan saaminen ilman takaajaa on mahdollista, mutta tämä usein tarkoittaa, että korko voi olla suurikin tai että laina on maksettava nopeasti takaisin. Jos haluat saada lainaa heti viikonloppuna tai lainaa pienellä kuukausierällä, koroton kertalaina on kätevä tapa saada lainaa ilman vakuuksia heti tilille. Lainaa pienellä kuukausierällä on myös mahdollista hakea. Kun takaajaa ei ole, korko on yleensä suhteellisen korkea rahalaitoksen etujen turvaamiseksi.